S måste gå åt höger

Enda lösningen för S idag är att ta ett kliv åt höger och bli ett tydligt mittenparti. Man kopierar moderaternas ekonomiska politik och diversifierar sig främst på följande frågor:

1. Infrastruktur. Företagsekonomisk slimning inom järnvägar och kollektivtraffik fungerar inte (som under blåsiga vinterdagar). Staten måste gå in och se till att det finns prisvärda kollektiva alternativ som alltid fungerar. Det är vansinnigt att ha ett vinstkrav på t.ex. SJ.

2. Gemensamma tillgångar. Det finns gemensamma tillgångar som inte bör säljas ut t.ex. Vattenkraft och Telia som är av nationellt intresse att ha kvar i statens händer. De kommer alltid att ge god avkastning och sitter på nationella resurser som inte bör och få falla i utländska händer. Det finns heller inget mervärde i att snitta upp Apoteket vilket ger kunderna betydligt sämre service.

3. Bygg fler lägenheter i city. Ge starka skatteincitament åt byggföretagen att bygga nytt i city. Uppenbarligen är det inte tillräckligt ekonomiskt intressant i nuläget att bygga åt medelklassen. Det här kommer att vinna fler röster i storstäderna.

4. Utbildning mitt i livet. Få in fler arbetslösa 40-åringar på KTH och Chalmers och utbilda dem inom det senaste i dataprogrammering och bioteknik. Det finns gott om platser nu när alla kinesiska och indiska studenter försvinner.

Mikael Damberg bäst att leda S och kommer med störst sannolikhet att göra det också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0